💚Setmana Santa-Llocs i pobles de la Garrotxa-15-16-17 d'abril


Cap de setmana de Setmana Santa super ple de llocs, coneguts i menys coneguts del Parc Natural de la Garrotxa però en conjunt amb una puntuació 10 per la seva bellesa arquitectònica, singularitat i bellesa paisatgística…

Amb un nivell de les excursions no exigent, encara que cal estar acostumat a caminar per la muntanya.

Sortim de Barcelona per fer la nostra primera parada on podem esmorzar i visitar el petit poble de Castellfollit de la Roca que s'alça sobre una espectacular cinglera basàltica formada per dues colades de lava superposades de 50 metres d'alçada, en una de les portes d´entrada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.



Sortint d´aquest espectacular lloc i uns pocs minuts amb cotxe entrarem a 
Sant Jaume de Llierca , poble on realitzarem una ruta que ens portarà a conèixer l´ermita de Santa Magdalena de Montpalau, antiga fortalesa dels Montpalau i les ruïnes del seu castell. Aquesta ruta transcorre per les muntanyes, senders i boscos envoltats d'aigua i bones vistes de la població de Sant Jaume de Llierca.

És una ruta curta d'uns 6 km però que podem allargar una mica, si anem bé de temps i ens ve de gust.


En acabar ens dirigirem al centre d´aquest poble on es troba la bonica i gran casa rústica on ens allotjarem.

Després d'esmorzar emprendrem la marxa de nou a llocs on no podrem evitar fer un munt de fotos per recordar-los.
Iniciarem ruta cap al poble d'Argelaguer , trobant a mig camí un lloc màgic i sorprenent on perdre's per veure unes singulars construccions que formen part del treball realitzat per Josep Pujuila, al que a més de Garrell se'l coneixia com a 'Tarzán de Arguelager' i que va néixer en aquest municipi a finals dels anys 30.



Laberints i torres de fusta, una cova secreta a la muntanya, roques tallades i altres sorprenents creacions que formen part de l'anomenat Parc d'en GarrellÉs un dels llocs a descobrir a la volcànica comarca de la Garrotxa i que mereix una parada per gaudir-ne.


Un cop a Argelaguer farem visita, abans de dirigir-nos a Besalú on passarem la resta del dia.



Aquest poble medieval és una visita imprescindible amb els seus racons plens d'art i d'història. 
És una joia medieval enclavada a la comarca de la Garrotxa que ha conquerit no només viatgers també directors de cinema i de televisió. Destinació catalogada com un dels Conjunts Històric Artístics més ben conservats de Catalunya des de 1966.

Últim dia però no per això menys emocionant respecte als llocs que visitarem…

En primer lloc farem una excursió que ens portarà a poder veure el monumental i impressionant Pont de Llierca d'estil romànic, construït al segle XIV que ja es feia servir amb fins comercials cobrant peatge per poder creuar-lo amb mercaderies o bestiar.
Fet amb un sol i grandiós arc gegantí i edificat sobre una roca calcària que s'aixeca a uns 7-8 metres sobre el nivell de les aigües del riu. Sé que aquells que no ho troben vist mai quedessin impressionats.


Durant el trajecte també visitarem els pobles de Montagut i Tortella .
A la tarda després de dinar i de tornada a Barcelona i com a fermall d'or i comiat farem parada a bonic poble de Sant Joan de les Fonts
👆 on podrem admirar una ruta que és una de les més importants del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i on podrem observar de ben a prop 
veurem a simple vista, tres bugades de lava que es van dipositar una damunt de l'altra en diferents períodes (es calcula que la més antiga fa 600.000 anys)on gaudirem de la bellesa del paisatge d'un lloc sense igual.








Share this:

, , ,

No hay comentarios:

Publicar un comentario

RUTA D'EN SERRALLONGA

RUTA D'EN SERRALLONGA
La ruta està pensada per fer-la en una o varies jornades.
Fruit de la tradició popular i la continuïtat en l'elaboració de ratafia casolana.





-->