Vine a fer senderisme


El senderisme consisteix a caminar per camins, boscos, fagedes i muntanyes, amb la finalitat de descobrir la bellesa de la natura i poder contemplar fabuloses vistes i fantàstiques panoràmiques. És un esport a l'aire lliure molt recomanable, ja que és una activitat aeròbica de baixa intensitat i perfecta per a mantenir-se en forma i reforçar el sistema immunitari, és salut física i salut mental, una activitat física a l'aire lliure reparadora i tan beneficiosa que regula el nostre cos perquè sigui més fort i saludable, descansi millor i funcioni amb major energia activant la nostra ment a través de la naturalesa pròpia i els paisatges que descobrim amb aquesta fantàstica activitat, que a més de ser un esport per a tots els públics el pot practicar gairebé en qualsevol lloc sempre que hi hagi naturalesa a prop o per força algun parc prou ampli per donar-te una volta mentre camines.

Des del punt de vista tècnic hi ha diferents nivells, segons sigui la distància, durada, tipus de terreny i dificultat tècnica i física de la ruta en qüestió però sempre hi ha opcions per a tots els nivells des de la ruta més senzilla, curta en quilòmetres, plana i fàcil de caminar fins a les més llargues i tècniques generalment en muntanya,
Hi ha camins i rutes més coneguts i altres menys, però l'avantatge és que les opcions són tantes i tan variades que sempre podem gaudir de llocs increïbles i relativament desconeguts, ja que la naturalesa sempre hi és, només cal saber buscar-la.








Per què fer senderisme?


Pel simple plaer de caminar

M'agrada caminar a poc a poc, contemplar un paisatge i gaudir-lo sense presses, parant-te quan et ve de gust; per la companyia de qui va amb tu, perquè caminar fomenta la conversa i fa amics. Perquè accedeixes a llocs que uns altres no arriben i perquè caminar pel camp és un dels millors tònics contra la rutina diària i el sedentarisme.


Per arribar on només es pot arribar caminant

Quan ens agraden els llocs elevats que t'ofereixen una visió àmplia de tot el que t'envolta; a molts d'aquests pics, talaies, turons, muntanyes o muntanyes únicament arribarem a peu. Els gaudirem sense fer soroll, contaminant poc el paisatge, escoltant i olorant el que hi ha al nostre voltant en una bona caminada que no té per què ser costosa.






Per sentir-nos millor amb nosaltres mateixos

Està demostrat que fer esport i més a l'aire lliure augmenta les endorfines que són les anomenades hormones de la felicitat.

El moviment és vida i una vida activa com la que ens ofereix la pràctica de Senderisme i dels esports d'aventura i muntanya fa que la nostra vida sigui més plena, rica i ens sentim plens de vitalitat o com se sol dir, tornaràs a casa "amb les piles carregades.

Al mateix temps el fet marcar-nos objectius o metes en voler fer una ruta que mai hem fet o arribar a aquesta cimera que sempre hem somiat ens fa augmentar el nostre afany de superació i amb això "mesurar-nos' d'una manera diferent augmentant la nostra autoestima i a veure que podem arribar a fer coses que mai vàrem pensar que fos possible i descobrir dins nostre nous límits superant velles pors que ja semblaven ancorats en la nostra motxilla.

A més si pensem que estem realitzant aquesta activitat en plena natura ens adonarem que ens hem allunyat per complet de la nostra rutina diària, de l'estrès i les preses que exigeix el nostre dia a dia, de la contaminació ambiental i dels sorolls constants als quals et veiem sotmesos, sobretot si vivim en una gran ciutat.







Com?



Preparar-se bé
Si anem per la muntanya fer-ho amb roba còmoda. El calçat és fonamental perquè caminarem i el terreny no sempre és el mateix. Una motxilla amb el bàsic, bastons de senderisme, gorra, una petita farmaciola, i molt important, un telèfon amb GPS que ens servirà de suport, És el bàsic.

Hidratar-se
És important hidratar-se, sempre portar com a mínim un litre d'aigua per persona. Per a menjar: fruita, xocolata, fruita seca. Un entrepà si estarem diverses hores fora.

No improvisant

No surtis sense haver vist les previsions del temps, sobretot en zones de molta aigua; en època de caça informa't abans de sortir si hi ha caceres o munteries per la zona perquè són perilloses. Si fas un camí que no coneguis, busca referències perquè no et trobis que està tallat perquè travessa alguna finca privada; tingues en compte les hores de llum i el temps que trigaràs perquè no se't faci de nit; mira sempre el nivell de dificultat i si travessa algun lloc complicat, en fi, la qual cosa comentava abans; sentit comú i molta prudència.


I per tot això et convido a aquesta activitat perfecta per a prendre's la vida amb calma, gaudir en companyia, compartir grans moments i experiències, i desconnectar de la rutina.

Share this:

, ,

RUTA D'EN SERRALLONGA

RUTA D'EN SERRALLONGA
La ruta està pensada per fer-la en una o varies jornades.
Fruit de la tradició popular i la continuïtat en l'elaboració de ratafia casolana.





-->